Nieuws

Op donderdag 12 december 2019 organiseert het Kennis- en Innovatiehuis Noordoost Fryslân, in samenwerking met ONOF, de jaarlijkse Winterbarbecue voor ondernemers en vertegenwoordigers van onderwijs en overheid.

Vorige week bracht het KEI samen met een ondernemer een bezoek bij ESPEQ in Heerhugowaard, een opleidingsbedrijf dat werk- en leertrajecten opzet voor de bouw- en techniekbranche.

In 2050 worden woningen in Nederland niet langer verwarmd met aardgas. Dat betekent dat er in korte tijd veel werk moet worden verzet. Hoe wordt dat gerealiseerd?

Op 6 juni kwamen 20 ondernemers uit het Innovatiecluster Bouw bijeen bij Bouwbedrijf Van Dijk in Surhuisterveen. Doel is hierbij om gezamenlijk de uitdagingen in de bouw- en installatiebranche op te pakken.

Tijdens de BIM kennissessie op 16 mei werd aangetoond wat BIM inhoudt, hoe BIM werkt, hoe het kan worden toegepast binnen projecten en wat de toegevoegde waarde van BIM is.

De bouwsector digitaliseert en informatiseert in een hoog tempo. Werken met BIM (Building Modeling Information) speelt hierbij een grote rol.

Een van de nieuwste faciliteiten waarover de Proeftuin Industrieel Bouwen beschikt, is het computer simulatieprogramma Visual Components.

Een keten van opdrachtgevers en aannemers: wat moet je als zzp’er of mkb’er geregeld hebben?

Vrijdag 23 maart leverde VDM Woningen vier halfvrijstaande woningen op in Hurdegaryp. De leerlingen maakten kennis met het bouwproces van een nieuwbouwwoning.

Wil jij als ondernemer invloed uitoefenen op de ontwikkeling van het techniekonderwijs in de regio?

Op 11 maart overhandigde wethouder Jelle Boerema de EFRO-subsidiebeschikking aan Tom de Boer, voorzitter van de Bouwcampus Noord Nederland. Dé plek waar bouwbedrijven en installateurs elkaar ontmoeten om samen te werken aan innovaties voor industrialisatie van de bouw!

Om te kunnen voldoen aan de toekomstige (duurzame) woningbouwopgave (nul op de meter) en om faalkosten terug te brengen, is de Proeftuin Industrieel Bouwen opgezet, welke onder de naam Bouwcampus Noord Nederland werkt. Benieuwd naar de activiteiten van de Bouwcampus en welke partijen hierbij samenwerken? Bekijk de video!

1 2 ... 8